biografie

Valentijn Schepens (°06/12/1970) – vooral gitaar, ukelele, drums & percussie

 • Muzikaal
  Valentijn is een muzikale laatbloeier. Pas op zijn 16e nam hij de versleten gitaar van zijn moeder ter hand en begon er geluiden uit te trekken, geïnspireerd door Pink Floyd en kampvuurliederen. Op 20 jarige leeftijd begon hij zijn eerste band met zijn beste vriend en scouts-genoot David Lannoy. Full Moon Negative speelde in de beginjaren experimentele pop-rock en Valentijn speelde er vooral gitaar.
  Na het uiteenvallen van de originele bezetting, werd FMN in 1995 weer op gang getrokken met een nieuwe gitarist/keyboardspeler Patrick Lannoy en uiteindelijk Dieter Maertens als zanger. Met hun creatieve mix van new-wave en stevige rock haalden ze o.a. de 2e plaats in Eurorock’s stage contest.
  Valentijn kocht een drum en ging steeds meer drummen.
  Ondertussen volgde hij Afrikaanse percussie bij BAS te Gent.
  Met de gitaar in de hand, stopte hij nooit met het maken van eigen muziek.
  Vanaf 2000 deed Valentijn tussendoor wat solo-projectjes, zoals het op muziek zetten van poëzie en enkele kleine optredens met of zonder aanhang.
  In 2002 stapte hij in ‘t Folk Ursel, dat 2x per jaar een concert organiseert en waar hij de techniek verzorgde.
  In 2006 richtte hij oa met Dieter Maertens, David Lannoy en Patrick Lannoy de groep Fung op.
  In 2009 richtte hij samen met zanger Nick Sabbe de rockband “Vinyliser” op, waar Valentijn zowel percussie als gitaar speelde.
  In 2015 richtte hij samen met vrienden de rockgroep “Pussy said No” op, waar hij vooral de percussie verzorgde.
  Sinds 2015 is hij drummer bij de Belgische Blues band Solid Jive, een band die reeds meer dan 25 jaar de Belgische podia animeert.
  In 2016 startte hij met Dieter The Resin (eerst genaamd Diva) op om zijn eigen gitaarmuziek en leuke covertjes ‘aan de man te brengen’.
  Sinds 2020 treedt hij vooral solo op als KalenTijn, al dan niet met gastmuzikanten.
 • Instrumenten:
  Gitaar (Folk, klassiek, elektrisch), Ukelele, mondharmonica, drums & percussie, didgeridoo, een beetje basgitaar,..

 • Fan van en beïnvloed door o.a.
  Pink Floyd, Stevie Ray Vaughan, Opeth, John Scofield, Johnny Dowd, REM, Songs: Ohia maar ook Ibrahim Maalouf, Tame Impala, Trigger Finger, The Dead Weather,… enfin vanallesennogwat

 • Trivia
  Valentijn is een duizendpoot: hij werkte als technieker, in IT, ontwikkelde prototypes, ontwikkelt ecologische aquaponics systemen en is leerkracht in een technische school te Gent.
  Zie o.a. www.aquaponic.be en www.vasch.be.
  Valentijn is vader van 3 fantastische jongvolwassenen.